tremururile de scleroză multiplă și tratamentul lor

tremururile sunt un simptom frecvent al sclerozei multiple (SM). Un tremur apare atunci când un mușchi se contractă și apoi se relaxează involuntar, scuturând o parte a corpului. Tremururile doamnei pot afecta în mod semnificativ capacitatea unei persoane de a vorbi, de a mânca, de a bea sau de a se deplasa.

O revizuire 2020 estimează că 25–58% dintre persoanele cu MS Experience Tremors. Deși tremururile pot fi perturbatoare, tratamentele și strategiile de management pot ajuta la minimizarea impactului pe care îl au.

Acest articol analizează tremurul MS, cauzele lor și tipurile și explorează unele opțiuni de tratament pentru a ajuta la gestionarea simptomelor tremorilor MS.

Ce este un tremur?

tremurul apar atunci când se opun grupurilor musculare care se opun în mod repetat se relaxează și se contractă în mod repetat, provocând agitare involuntară și ritmică.

Tremururile pot afecta una sau mai multe zone ale corpului. S -ar putea să vină și să plece sau pot fi continue. Tremururile afectează adesea următoarele părți ale corpului:

 • Capul
 • Torso
 • Arms
 • picioare
 • corzile vocale

Tremururile se dezvoltă din cauza deteriorării de -a lungul căilor nervoase și a zonelor creierului responsabile de coordonarea mișcărilor. Sunt unul dintre cele mai frecvente simptome ale SM și pot deveni extrem de provocatoare dacă au impact asupra sarcinilor zilnice, cum ar fi mâncarea sau îmbrăcarea.

tipuri de tremur

Există multe tipuri de tipuri de Tremururi. Medicii îi clasifică pe baza modului și când apar. Tremururile care afectează persoanele cu SM includ:

Action Tremor

Tremuri de acțiune apar în timpul mișcării. Există mai multe subtipuri:

 • Tremor cinetic: Acest tip de tremur apare în timpul oricărei mișcări voluntare, cum ar fi mișcarea încheieturilor sau deschiderea și închiderea ochilor.
 • Tremor intenție: Tremururile de intenție sunt similare cu tremururile cinetice, dar devin mai pronunțate atunci când https://produsrecenzie.top/hondrostrong/ o persoană încearcă să se îndrepte spre o țintă specifică. De exemplu, acestea pot apărea pe măsură ce cineva ajunge la un obiect și se oprește atunci când se odihnește. Tremurul se agravează de obicei pe măsură ce o persoană se apropie de țintă.
 • Tremor postural: Tremururile posturale apar atunci când o persoană are corpul lor într -o poziție care funcționează împotriva gravitației, cum ar fi să stea, să stea sau să țină brațele lor întins. Devine mai accentuat atunci când întregul corp sau un membre rezistă gravitației și se va opri de obicei atunci când o persoană este culcat.
 • tremur izometric: aceste tremurări apar atunci când o persoană își contractă mușchii împotriva unui obiect staționar. De exemplu, un tremur izometric s -ar putea întâmpla dacă cineva ar ține o carte grea.

tremor de odihnă

tremururile de odihnă apar atunci când mușchiul este într -o stare relaxată. Aceasta înseamnă că mâinile, picioarele sau brațele cuiva se pot agita chiar și atunci când sunt în repaus. Aceste tremurări afectează persoanele cu boala Parkinson mai frecvent decât persoanele cu MS.

Aflați mai multe despre tremururile corpului aici.

Cum să gestionați tremururile

MS Tremors poate fi Provocând de gestionat. Cu toate acestea, există modalități prin care oamenii își pot adapta rutinele și comportamentele pentru a face viața mai ușoară. Acestea includ:

adaptări la domiciliu și la locul de muncă

În funcție de severitatea tremorului, o persoană poate avea nevoie să facă adaptări la casa, locul de muncă sau rutina zilnică pentru a o găzdui.

, acolo unde este posibil, poate ajuta la obținerea sprijinului de la un terapeut ocupațional. Terapeuții ocupaționali ajută oamenii cu funcționare zilnică, astfel încât să poată continua să trăiască independent. Aceștia pot:

 • ajută pe cineva să -și adapteze rutina zilnică pentru a se potrivi mai bine nevoilor sale
 • ajută pe cineva să -și adapteze casa, astfel încât să fie mai funcțional și mai ușor să se deplaseze
 • Recomandați instrumente sau echipamente de specialitate, cum ar fi deschizătorii de borcani, ajutoarele de scriere sau ustensilele ponderate
 • Arătați cuiva cum să utilizeze setări activate vocale pe dispozitive
 • Arată oamenilor modalități în care ei în care ei Se poate mișca cu mai puțină dificultate

Aflați mai multe despre terapia ocupațională și MS aici.

Terapie fizică

Un kinetoterapeut îi poate ajuta pe cei cu tremur Îmbunătățiți -le puterea musculară, flexibilitatea și controlul. Acest lucru poate ajuta cu acest simptom, într -o măsură, deși nu îl poate vindeca. Exercițiile obișnuite de întindere sau mușchi pot reduce spasmele.

Terapiile fizice pot învăța, de asemenea, oamenii cum să folosească ajutoare de mobilitate, cum ar fi cârje sau un scaun cu rotile.

Aflați mai multe despre terapia fizică aici.

Terapia de vorbire sau limbaj

Terapeuții în limbajul vorbirii tratează vorbirea, comunicarea, înghițirea și tulburările de limbaj. Un logoped terapeut poate fi capabil să ajute o persoană cu SM care experimentează:

 • Slurring sau încetinirea vorbirii
 • Dificultate să -și amintească cuvintele sau citirea
 • Dificultate Înghițirea

Terapeutul poate dezvolta programe care să ajute oamenii să -și gestioneze simptomele. Aceștia pot lucra atât cu individul cu SM, cât și cu familia lor pentru a optimiza planul de tratament.

Aflați mai multe despre logopedie aici.

Opțiuni de tratament

Există Unele tratamente specifice pe care medicii le pot prescrie pentru a ajuta la tremur. Acestea includ:

medicamente

Medicii prescriu adesea medicamente care modifică bolile (DMARD) pentru a încetini cursul SM, dar alte medicamente funcționează special pentru a reduce tremurările. Acestea includ:

 • beta-blocante, cum ar fi propanolol
 • anticonvulsivante, cum ar fi Gabapentin
 • izoniazid (Laniazid, nydrazid), care este un medicament că medicii prescriu, de asemenea, să trateze tuberculoza
 • Clonazepam (Klonopin), care este un tip de benzodiazepină

Cu toate acestea, unele dintre aceste medicamente au efecte secundare și pot provoca dependență. Este important să discutați prin riscurile și beneficiile medicamentelor pentru tremurul SM cu un medic.

Tratamentul cu Botox poate ajuta la ameliorarea unor tremuri. Aceasta implică medici care injectează toxina botulinică sau botoxul, pentru a paraliza mușchii temporar. Efectul se uzează, astfel încât o persoană va necesita injecții Botox repetate pentru a controla tremorul.

Aflați mai multe despre canabis și MS aici.

Proceduri noninvazive

unele Procedurile neinvazive pot distruge anumite părți ale creierului care provoacă tremur. Acestea includ ecografia ghidată de rezonanță magnetică (MRGFUS) și radiochirurgie stereotactică.

MRGFUS folosește unde cu ultrasunete pentru a crea căldură în anumite părți ale creierului, fără a deteriora țesutul înconjurător. Medicii fac acest lucru în timp ce folosesc o mașină RMN pentru a ghida focalizarea ecografiei.

Radiosurgia stereotactică este similară cu MRGFUS, dar folosește unde radioactive pentru a viza o parte specifică a creierului. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de chirurgie cu cuțit gamma.

Aflați mai multe despre ultrasunete și despre cum funcționează aici.

Stimularea creierului profund (DBS)

DBS ar putea fi un Opțiune pentru cineva cu tremurări severe ale doamnei. Acest tratament implică un chirurg care implantă electrozi în zona creierului responsabil de coordonarea unor mișcări involuntare. Aceștia implantează o baterie în apropierea claviculelor pentru a alimenta electrozii, care apoi furnizează impulsuri electrice pentru a opri tremururile.

Nu există prea multe cercetări asupra DB-urilor și a efectelor sale pe termen lung la persoanele cu SM. Există, de asemenea, riscuri pentru a suferi o intervenție chirurgicală a creierului.

Aflați mai multe despre chirurgie pentru SM aici.

Cauzele tremurului

MS este o boală autoimună care apare atunci când The F Sistemul imunitar al corpului atacă țesuturi sănătoase. În SM, sistemul imunitar atacă greșit nervii și teaca de mielină protectoare din jurul lor.

MS provoacă deteriorarea nervilor din cerebel, care este partea creierului care controlează echilibrul și coordonarea, iar aceasta este Ceea ce de obicei provoacă tremur. MS poate deteriora, de asemenea, zonele de talamus și ganglioni bazali ai creierului, care sunt, de asemenea, responsabile de mișcare.

Unii oameni pot găsi că experimentează tremur în timpul unei recidive dacă au recidivarea MS. Alții pot avea un anumit grad de tremur tot timpul.

Aflați despre diferitele tipuri de MS de aici.

Rezumat

Multe persoane cu tremuri de experiență MS. Un tremur este o mișcare musculară involuntară, ritmică, care poate apărea oriunde în corp.

În MS, tremururile sunt de obicei intenționate sau posturale. Tremururile intenționate apar atunci când cineva încearcă să se îndrepte spre o țintă specifică, în timp ce tremururile posturale apar atunci când cineva se mișcă împotriva gravitației.

Medicamentele sau intervențiile chirurgicale neinvazive pot reduce tremururile. De asemenea, oamenii pot face mai ușor să trăiască cu tremurări adaptându -și obiceiurile zilnice sau casa lor. Terapeuții în limba profesională, fizică sau de vorbire pot fi capabili să ofere sprijin.

Citiți acest articol în spaniolă.

 • Scleroză multiplă
 • Neurologie/ Neuroștiință
 • Rehabilitare/Terapie fizică
X