Инфекцията предизвика 1,5 милиона смъртни случая през тази година.

Има ли някаква истина за това е или това е само най -новата прищявка? ”

Едно от готините неща за човешкия метаболизъм е, че имаме невероятна способност да се адаптираме към какъвто и да е вид гориво. Въпреки че тялото се обръща първо към въглехидратите, за да осигури гориво за мускулите и мозъка, ако въглехидратите не са налични, то може да преобразува и мазнините (или от диетата, или от собствените запаси от мазнини в тялото) в енергия.

Що се отнася до какъв тип гориво работи най -добре, мисля, че зависи от това, което молите тялото си да направи. Мисля? Сън? Отслабнете? Да отидете дълги периоди, без да ядете? Бягай по-бързо? Работи по -дълго? Повдигнете повече?

Говорих и преди за плюсовете и минусите на диетите с ниско съдържание на въглехидрати за управление на теглото и за ефектите на диетата върху мозъчната функция. Но какво да кажем за диетите с ниско съдържание на въглехидрати за спортисти?

Трябва ли да подхранва тренировката ви с хляб или бекон?

Традиционно спортистите разглеждат въглехидратите като най-добрият избор за подхранване на атлетичните показатели, защото те могат да Бъдете най -бързо преобразувани в глюкоза. Недостатъкът е, че трябва да зареждате редовно. Мазнините съдържа повече калории и се превръщат по -бавно в енергия, така че не е нужно да зареждате толкова често. Но не е толкова добре за бързи изблици на енергия.

Зареждането с въглехидрати е като добавяне на много малки, сухи клонки към огън: ще получите мигновено пламък, но за да запазите огъня, вие „Ще трябва да продължа да добавя повече клонки. Зареждането с мазнини е по -скоро като хвърляне на голям дневник. Ще отнеме много повече време, за да продължите, но също така ще изгори за по -дълго време. Не знам за вас, но когато изграждам огън, искам някои от всеки.

Но някои сега твърдят, че диетата с високо съдържание на мазнини всъщност е по -добра за спортистите, отколкото с високо съдържание на въглехидрати или смесена диета. И е вярно, че ако лишавате тялото си от въглехидрати достатъчно дълго, тялото ви ще Получете повече информация стане много по -ефективно при преобразуване на мазнините в енергия. Това понякога се нарича „кето-адаптиран“ или „адаптиран от мазнини“.

Има някои невероятни примери за спортисти, адаптирани към кето, да изтеглят подвизите на физическата сила и издръжливост, докато ядат почти никакви въглехидрати. За пореден път е невероятно колко адаптивно е тялото! След това отново тези хора вероятно биха били изключителни спортисти, независимо какво ядат.

страници

12next ›Последно»

за автора

monica reinagel, MS, LD/ N, CNS

Monica Reinagel е сертифициран от борда лицензиран диетолог, автор и създател на един от най-високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Научете най -добрия начин за използване и преминаване към минималистични маратонки.

от Бен Грийнфийлд Get-Fit Guy 29 юни 2013 г. 1-минутен прочетете

От доста време бях фен на пускането на боси краки и използвайки минималистични обувки за бягане. В 411 на бос бягане, аз ви уча как да бягате бос и в опасното бягане бос? Научавате ли за някои от рисковете от бягане бос.

Но какъв е най-добрият начин да използвате минималистични обувки за бягане, които имат по-малко възглавници и по-естествено усещане от „вградените“ обувки за бягане? Неотдавнашна статия в света на бегача даде страхотен поглед върху изследванията за извършване на прехода от обикновени обувки за бягане към минималистични обувки. Въпреки че самата статия става доста научна, едно от основните поемания е тази:

„Ако искате да„ отидете минималистично “, най-добрият начин за предотвратяване на наранявания е първо да укрепите краката си, И след това след това, за да се направи постепенно преминаване към минималистични обувки и модел на бягане, който се фокусира върху по -предния удар. Но вие не сте готови да укрепите краката или да направите постепенно превключване, след това да се придържате към обикновени маратонки! ”

Искате ли да започнете при прехода си към минималистични обувки? Вижте моя епизод за това как да станете по -силни крака.

Имате повече въпроси за това как да използвате минималистични обувки за бягане? Попитайте ги на http://www.facebook.com/getfitguy!

minimalist маратонки от Shutterstock

Цялото съдържание тук е само за информационни цели. Това съдържание не замества професионалната преценка на вашия собствен доставчик на здраве. Моля, консултирайте се с лицензиран здравен специалист по всички индивидуални въпроси и проблеми.

за автора

Бен Грийнфийлд

Бен Грийнфийлд получи бакалавърска и магистърска степен от Университета на Айдахо в спортната наука и физиологията на упражненията; Лични сертификати за обучение и сила и кондициониране от Националната асоциация за сила и кондициониране (NSCA); Сертификат за спортно хранене от Международното общество за спортно хранене (ISSN), усъвършенстван сертификат за монтаж на велосипеди от Серота. Той има над 11-годишен опит в треньорските професионални, колегиални и развлекателни спортисти от всички спортове и както помогнаха стотици клиенти да постигнат загуба на тегло и фитнес.

Абонирайте се за подкаст на Get-Fit Guy Spotify Google Stitcher

Туберкулозата предизвика 1,5 милиона смъртни случая само през 2013 г. Научете симптомите и лечението на един от най-смъртоносните, най-заразни заболявания в света.

от Sanaz Majd, MD House Call Doctor 6 ноември 2014 г. 4-минутен readepisode #171 Играйте пауза Слушайте какво е туберкулоза (TB)? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Ако сте гледали отблизо новините, може би сте чували малко нещо за високите проценти на туберкулозата (Туберкулоза) инфекция по целия свят. За съжаление, тази новина вероятно е била тромпирана от неотдавнашното отразяване на Ебола. Но не позволявайте това да ви заблуди. Туберкулозата всъщност е много по -голямо инфекциозно заболяване от ебола.

Вижте също: Трябва ли да се притеснявате за епидемията от Ебола?

Световната здравна организация (СЗО) току -що пусна своя доклад за глобална туберкулоза за 2014 г. Той отчете над 9 милиона случая на активна туберкулоза само през 2013 г. Инфекцията предизвика 1,5 милиона смъртни случая през тази година. Тези числа правят TB една от най -смъртоносните заразни болести досега. Сравнете това с 5000 смъртни случая на Ебола и вие получавате съвсем различна перспектива.

Всички ние трябва да сме наясно с туберкулоза, тъй като това е едно от най -заразните заболявания, за които знаем, и едно с някои много гроби Последствия, ако не се лекуват. Наскоро видях няколко случая на активна туберкулоза в моята практика в Южна Калифорния, така че смятам, че е от решаващо значение всички да са наясно какво е туберкулоза, какви симптоми произвежда и как се разпространява и лекува.

Какво е туберкулоза (TB)?

Tb се причинява от бактерията mycobacterium tuberculosis. Често засяга белите дробове на тези с активна инфекция и се разпространява във въздуха чрез въздушни капчици, когато заразените хора кашлят или кихат във въздуха.

След като тази заразена капчица въздух се вдишва, бактериите се задържат в плен в нашите тела и стават това, което ние наричаме „в сън“ – тоест буквално спи и се нарича „латентна туберкулоза“. Латентната туберкулоза се счита за доста често срещана – всъщност до една трета от хората в света се казва, че имат латентна туберкулоза (да, една трета!). Тези с латентна туберкулоза не се чувстват болни и не могат да разпространят инфекцията на други. Всъщност тези с латентна туберкулоза често дори не знаят, че го имат, докато не претърпят рутинен скрининг.

По-призрачната част обаче е, че при 5-10% от пациентите с латентна туберкулоза при Някои от тях бактериите реактивират и причиняват потенциално гадни симптоми – това се нарича „активна туберкулоза“. Дори по -страшно, тези с активна туберкулоза могат лесно да разпространяват инфекцията на всеки, с когото влизат в контакт.

Кой получава TB?

Като обикновената настинка или грип, всеки може да хване TB стига да са изложени на някой с активна инфекция, който я разпространява във въздуха (чрез кашлица или кихане). Определени популации обаче се считат за по -висок риск от договаряне на туберкулоза. Те са:

Възрастните хора с хора от ХИВ, които страдат от недохранване, приемат лекарства, които потискат имунната система (както при лечението на лупус, тежък псориазис или ревматоиден артрит) хронични кортикостероидни потребители химиотерапия хора с диабет

Симптоми на активен ТБ

Отново, латентният туберкулоза показва симптоми. Но за активна туберкулоза симптомите могат да бъдат доста неясни и леки за някои пациенти, което може да затрудни туберкулоза в области на света с по -ниска честота, като Съединените щати. Въпреки това, всеки със следните симптоми, особено ако постоянни и/или придружени от някой от рисковите фактори, които очертах по -рано, трябва да се вземе предвид за скрининг на туберкулоза:

треска (може да бъде или с нисък клас или висок и може да бъде преходен И не хронична) постоянна кашлица кашлица от кръвна нощна пот Неволна умора от отслабване

страници

12next ›Последно» Моля, обърнете внимание, че цялото съдържание тук е строго само за информационни цели. Това съдържание не замества никакви медицински съвети и не замества медицинска преценка или разсъждения от вашия собствен доставчик на лично здраве. Моля, винаги потърсете лицензиран лекар във вашия район по отношение на всички въпроси и проблеми, свързани със здравето.

за автора

sanaz majd, md

dr. Sanaz Majd е сертифициран от борда лекар по семейна медицина, завършил Медицинския колеж в Университета на Дрексел във Филаделфия. Нейните специални интереси са женското здраве и образованието на пациентите. ; И как можете да помогнете на тези жизненоважни органи да си свършат добре работата.

от Бен Грийнфийлд Get-Fit Guy 13 януари 2015 г. 4-минутен readepisode #217 Играйте пауза Слушайте как да детоксикирате черния си дроб и бъбреците, в момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането На сафари. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Трябва ли да детоксикирате?

В крайна сметка, както обяснява статията в Guardian, вашето тяло има свои мощни методи за детоксикация – и може да активира тези методи без използването на фантастични диети или детокс СПА посещения. Тези методи се предлагат предимно под формата на черния дроб и бъбреците нормално функциониране.

например черният ви чернодроб предотвратява преминаването в кръвообращението ви, обработва токсините на околната среда за безопасно отстраняване и помага да се отървете от тялото ви от тялото ви от тялото ви от тялото ви от тялото ви Излишен азот, който се натрупва от разпадането на протеините и аминокиселините.

Вашите бъбреци филтрират кръв, премахнете излишната вода, преминете урея (което е токсин, който се натрупва като страничен продукт от разпадане на протеини) и изпраща всичко това от тялото ви чрез урината ви.

Така че, ако ядете храни, които поддържат черния ви дроб и бъбреците, или избягвате храни, които стресират черния и бъбреците, вие вече детоксикирате всеки ден – и освен ако не сте преминали през нещо като сериозен пристъп на алкохолизъм или хеви метъл Токсичност, всъщност не се нуждаете от фантастични билкови смеси или почистване на колони.

Как да увеличите детоксикацията на черния дроб

За черния си дроб можете да правите неща като избягване на големи количества омега-6 полиненаситени мазнини от преработени и опаковани храни като масло от рамо и пържени картофи. Вместо това яжте здравословни мазнини от риба, месо, семена и ядки. Можете да избегнете големи количества фруктоза и захар, да ограничите алкохола, да консумирате много яйчни жълтъци (които съдържат холин, който черният ви дроб използва за обработка на мазнини), да ядете добър, органичен черен дроб от време на време. По принцип, следвайте съветите, които колегата ми хранене Diva и аз разминаваме от години.

Освен това, обърнете внимание на това какъв вид сапуни, шампоани и почистващи препарати, които използвате. Те могат да съдържат токсини, които могат да облагат тялото ви. Вижте епизода на домашния изпълнителен директор за превръщането на домашното си пране в без токсини, екологичен процес. Също така, вижте нейния епизод, наречен как да използвате лимони, за да почистите дома си за естествен начин да получите домашния си искрящ чист без използването на сурови химикали.

Как да засилите детоксикацията на бъбреците

За бъбреците си можете да ограничите приема на царевичен сироп с висока фруктоза, да пиете много вода, да ограничите алкохола и – ако сте предразположени към бъбречни проблеми – ограничете прекомерния прием на протеини (тоест яжте не повече от 200 g на ден) .

Както отбелязва статията на Guardian, много популярни детокс и почистващи диети вероятно се чувстват полезни поради това, което те елиминират, а не поради някакви магически съставки. Целият лимонов сок, кайен пипер, кленов сироп и фантастична вода вероятно не се прави много, когато става въпрос за всъщност прочистване и детоксикиране на тялото ви.

но всички преработени мазнини, високо фруктозен царевичен сироп, алкохол, алкохол, Бонбони, сода, търговски храни и закуски, които елиминирате, докато сте на детокс диета, всъщност дават шанс на черния дроб и бъбреците да се активизират и да изпълняват нормалните си детоксикационни задължения, тъй като те вече не се претоварват с лоша храна и не са достатъчно Микронутриенти и минерали, за да поддържат нормалната им функция.

Така че си спестете проблемите да следвате всеки специален план за гладуване на детоксикация. Вместо това просто яжте пресни, здравословни храни и пийте много вода – тялото ви ще ви благодари.

Имате ли повече въпроси относно детоксикацията? Преминете към facebook.com/getfitguy и задайте вашите въпроси или се присъединете към разговора там! Очаквам с нетърпение да чуя от вас.

страници

«Първо‹ Предишно12 Цялото съдържание тук е само за информационни цели. Това съдържание не замества професионалната преценка на вашия собствен доставчик на здраве. Моля, консултирайте се с лицензиран здравен специалист по всички индивидуални въпроси и проблеми.

за автора

Бен Грийнфийлд

Бен Грийнфийлд получи бакалавърска и магистърска степен от Университета на Айдахо в спортната наука и физиологията на упражненията; Лични сертификати за обучение и сила и кондициониране от Националната асоциация за сила и кондициониране (NSCA); Сертификат за спортно хранене от Международното общество за спортно хранене (ISSN), усъвършенстван сертификат за монтаж на велосипеди от Серота. Той има над 11-годишен опит в треньорските професионални, колегиални и развлекателни спортисти от всички спортове и както помогнаха стотици клиенти да постигнат загуба на тегло и фитнес. , MS, LD/N, CNS хранителни диви 31 октомври 2011 г. 1-минутна прочетена

q. Познавам няколко души с глутенова непоносимост, които могат да ядат продукти, приготвени с покълнали зърна без проблеми с храносмилането. Затова подозираме, че отровата в глутен се елиминира в процеса на покълване и че зърното по същество се трансформира в зеленчук. Какво е вашето мнение за това?

a. Глутенът не е отрова; Това е протеин, от който някои хора са нетолерантни. Така или иначе обаче не се елиминира чрез покълване. Хората, които са наистина нетолерантни на глутен (като тези с цьолиакия), не трябва да консумират покълнали зърна или продукти, направени от тях-освен ако, разбира се, зърната са били без глутен, за да започнат. : Какво могат да направят диетите без глутен за останалите от нас?

Що се отнася до това дали процесът на покълване превръща зърното в зеленчук, това наистина зависи от това как определяте вашите условия.

обозначенията като зеленчуци са известни хлъзгави. Повечето от въглехидратите в зеленчуците без звезди са под формата на захари.

Contents