Ето стъпките за приготвяне на моето златно мляко лате:

И не забравяйте да покриете барбекюто към пилето, за да се готви – без да избухвате четка, забийте пилето с остатъчен маринов всеки път, за да го завъртите на скара. Това ще добави още flavoryOU, ще разберете, че пилето е приготвено, ако соковете пускат прозрачно пилето на равномерни парчета, така че да готвят в същия сроко добавете по -пикантна топлина към маринатата, можете да добавите допълнително джалапено пипер curries, serve with rice or have it with saladsLeftover chicken will store well in the fridge or freezerNutrition FactsGrilled Tandoori ChickenAmount Per Serving Calories 375Calories from Fat 135% Daily Value*Fat 15g23%Saturated Fat 3g15%Trans Fat 0.04gPolyunsaturated Fat 2gMonounsaturated Fat 9gCholesterol 112mg37% Натриев 1134 mg47%калий 748mg21%въглехидрати 12G4%фибри 2G8%захар 6G7%протеин 47G94%витамин А 600IU12%витамин С 35,5 mg43%Калций 150 mg15%желязо 2.2mg12% Обърнете внимание, че стойностите на хранителния анализ са оценки и предложения. Тази таблица с факти за хранене не знае живота ви – тялото ви, включително вашия глад и сигнали за ситост, се променя ежедневно. Добре е да ядете повече или по -малко. Кажете не на вината за храна и вместо това прегърнете внимателно ядене.

Shahzadi devje

Shahzadi е награден регистриран диетик (RD), регулиран от Колежа на диетите на Онтарио и сертифициран преподавател по диабет (CDE), одобрен от Основателния преподавател по диабет (CDE), одобрен от преподавателя по диабет (CDE), одобрен от преподавателя по диабет (CDE), одобрен от преподавателя по диабет (CDE), одобрен от преподавателя по диабет (CDE), одобрен от преподавателя за диабет (CDE), одобрен от преподавателя по диабет (CDE), одобрен от преподавателя по диабет (CDE), одобрен от преподавателя по диабет (CDE), одобрен от преподавателя по диабет (CDE), одобрен от преподавателя за диабет (CDE), одобрен от преподавателя за диабет (CDE) Канадски съвет за сертифициране на преподавател по диабет. YouTuber и прословут Foodie, тя е посветена да ви помогне да прекратите войните си за готвене, да трансформирате здравето си и да бъде най -добрата версия на себе си! Shahzadi е експерт по хранене в ефир за CTV вашата сутрин и редовен сътрудник за глобални новини и други национални медии.

скок към рецепта

рецепта за печат

Медицински рецензиран от Shahzadi Devje, регистриран диетолог (RD) и сертифициран преподавател по диабет (CDE)

Извършено след по -малко от 10 минути, ние обещаваме, че този десионен златисто мляко ще се превърне в новия ви любим начин да се насладите на кафе. Обрат на обикновеното златисто мляко, този топъл и успокояващ еликсир, е пълен с подхранващи хранителни вещества и е супер лесен за приготвяне.

Какви са ползите за здравето на златното мляко?

Златното мляко е известно още като куркума, защото добре, съдържа куркума и това му придава красивия златен цвят.

Това е индийска напитка, която става изключително популярна в западните страни. Обикновено се прави с млечно или растителна основа на мляко, куркума, подправки и джинджифил.

Не само куркуреното мляко е високо съдържание на антиоксиданти и противовъзпалителни съединения (потенциални ползи от превенцията на рака), но също така съдържа някои някои Манган и желязо. Колкото и странно да звучи, черният пипер е важно допълнение; Той помага за увеличаване на бионаличността (засилва абсорбцията) на куркумин – активното съединение в куркумата. Той се рекламира за безброй ползи за здравето. С други думи, сложният пиперин в черен пипер увеличава абсорбцията на куркумин. Ето само някои от отчетените ползи за здравето на куркумин:

възпаление

Според фондацията за артрит, куркуминът може да помогне за намаляване и дори да предотврати подуване и болки в ставите. Няма достатъчно доказателства, за да се каже, че куркуминът може да бъде ефективен вариант за лечение на пациенти с улцерозен колит и астма.

Рак

Няма достатъчно изследвания в хората в тази област. В проучвания върху животни обаче е показано, че куркуминът изтрива и предотвратява растежа на туморните клетки – макар и да не вреди на нормалните, здрави клетки.

здравето на сърцето

куркумин По -нисък „лош“ холестерол (LDL -холестерол) и е показано, че помага за прекратяване на натрупването на плака – причината за сърдечните заболявания. Въпреки това, отново, тези открития са от изследвания, направени на животните, и някои твърдят: колко успешен е този превод на кръстосани видове?

По-добре ли е да вземете куркума или куркумин?

Това Задава въпроса: Количеството куркумин в куркумата на прах е достатъчно, за да извлече официално изявление цитираните ползи за здравето? От това проучване изглежда, че куркуминът може да има горната ръка; с куркумин, представляващ само 3% от чистия куркума на прах. Това може да означава, че наличието на куркума може да не е достатъчно, за да донесе ползи за здравето. Приемането на добавка от единствено куркумин може да бъде по -полезно. Изследванията показват, че добавките от куркума или куркумин с 1–6 грама куркумин на ден могат да бъдат полезни. При по -високи дози обаче може да има храносмилателни странични ефекти. Важно е да се отбележи, че нямаме официален консенсус дали е най -добре да приемаме добавки за куркумин или куркума.

Добавяне на кафе

Ако кафето е вашата обикновена вареща, защо да не го приемете Нагоре и се насладете на този творчески обрат – с допълнителни хранителни предимства! Вдъхнах се от екстремното време в Торонто да създам нещо, което беше успокояващо, топло и изцеление. И това златно мляко лате е; Мляко, влято с куркума, джинджифил, канела и кафе, за да създаде пикантна, топла и кремообразна варя, с горчив подтекст. Вкусно е!

обрат на редовно златисто мляко, този топъл и успокояващ еликсир, е пълен с подхранващи хранителни вещества и е супер лесен за приготвяне. #dietitian #HealthyRecipe #Turmeric Щракнете, за да туит

Още начини за използване на куркума

Куркумата е съкровена и универсална съставка в моя шкаф за подправки. Използва се във всякакви здравословни етнически рецепти в дома ни. Обичам да го използвам в тази рецепта за карфиол Tandoori (която е тотален хит в дома ни) или дори в любимия ни пюре.

Всички тези рецепти са супер вкусни и прегръщат аромата и ползите за здравето на куркума, без да е прекалено остра или непосилна. Ако обаче откриете вкуса на куркумата за твърде смел в тази лате на млякото на куркума, можете да започнете, като добавите по -малко и ще работите по пътя си нагоре.

Вкусни сами по себе си, той също се съчетава красиво с зърнен бар , бисквитка или кекс . Избирам това, което се предлага у дома и съм склонна да се редувам между кокосово и соево мляко. Ако имате прясна куркума, по всякакъв начин можете да го използвате вместо прах. Също така, имайте предвид, че куркумата може да загуби част от етеричните си масла и потентност по време на процеса на сушене, въпреки че намирам, че прахът излъчва повече аромат. Ето стъпките за приготвяне на моя златисто мляко лате:

След като съставките са готови (изображение 1), загрейте млякото в средна тенджера (изображение 2). Един от един, добавете куркумата (изображение 3), клен Сироп (изображение 4), щипка пипер (изображение 5), заедно с джинджифила и канелата (изображение 6). Загрейте на средно силен огън, докато разбивате с балон. Това ще гарантира, че ще получите хубава дебела пяна. Загрейте, докато мляко Млечно лате

Загрейте млякото на слаб огън. Това не само предотвратява изгарянето на млякото, но запазва красивия златист цвят и аромат. Ако имате прясна куркума, по всякакъв начин можете да използвате това вместо прах. Прясна куркума има по -висок процент куркумин от праховата форма. Колкото и да е странно, че черният пипер е важно допълнение; Той помага да се увеличи бионаличността на куркумин – активното съединение в куркумата, което се рекламира за безброй ползи за здравето. С други думи, сложният пиперин в черен пипер увеличава абсорбцията на куркумин. Нека не го забравяме. Можете да изберете какъвто и да е начин да подсладите това златно мляко кафе с куркума – кленов сироп, мед, агаве или да се наслаждавате без сладост. Подправките помагат да се разсейват вкусовите си рецептори от сладостта.

По -вкусни напитки, които може да ви хареса:

рецепта за зелен сок | Бърз антиоксидант Boostcarrot Celery и Apple Juiceturmeric Pina Colada Smoothie

Ако опитате тази рецепта, бихте искали да чуете от вас! Оставете коментар, оценете го или споделете снимка и хештаг с #DesiliciousRd в Instagram и Twitter! Нямам търпение да видя вашите снимки.

desi ~ liciontious your,

desi-licious golden milk latte

Авторът Shahzadi Devje

4.34 от 9 гласа

Печат

pindone в По -малко от 10 минути обещаваме, че това дезиално златно мляко лате ще се превърне в новия ви любим начин да се насладите на кафе. Обрат на обикновеното златисто мляко, този топъл и успокояващ еликсир, е пълен с подхранващи хранителни вещества и е супер лесен за приготвяне. Подготвяне на време2 Minscook Time5 Minstotal Time7 Minscourse: Drinkscuisine desi, етнически, сливане, индийски, пакистанистуни: 2 души

съставки

▢ 2 чаши мляко всякакви мляко по ваш избор ▢ 1 ч. Л. Тюрмейкър прах▢ 2 ч. Л. Клен сироп или друг или друг сироп или друг сироп или друг сироп или друг сироп или друг или друг мляко по ваш избор ▢ 1 ч. Л. Курмейска прах ▢ 2 ч. Л. Клен сироп или друго Подсладител на избор ▢ 1 инч канелена пръчка ½ ½ инч. Загрейте на средно силен огън, докато разбивате с балон. Това ще гарантира, че ще получите приятна дебела каша, докато млечната смес не е много гореща, но не и не забийте кафените гранули и разбъркайте добре, за да разбъркате добре на две чаши, да поръсите с черен пипер и да се насладите на

бележки

Можете да използвате всички Разнообразие от мляко, което предпочитате. Избирам това, Черният пипер е важно допълнение; Той помага да се увеличи бионаличността на куркумин – активното съединение в куркумата, което е рекламирано за безброй ползи за здравето. С други думи, сложният пиперин в черен пипер увеличава абсорбцията на куркумин. Нека не го забравяме. Можете да изберете какъвто и да е начин да подсладите това златно мляко кафе с куркума – кленов сироп, мед, агаве или да се насладите без никаква сладост. Подправките помагат за разсейване на вашите вкусови рецептори от сладостта. Фактите за изтръпване на фактите-любезни златисто мляко латеамантиране на сервиране на калории 154 калории от мазнини 45%дневна стойност*мазнини 5G8%наситени мазнини 1G5%полиненасите 4G16%захар 4G4%протеин 11G22%витамин А 1500IU30%витамин С 0.8mg1%Калций 90mg9%желязо 3,2mg18% * Процент дневни стойности се основават на 2000 калорична диета.

Моля, обърнете внимание, че стойностите на хранителния анализ са оценки и предложения. Тази таблица с факти за хранене не знае живота ви – тялото ви, включително вашия глад и сигнали за ситост, се променя ежедневно. Добре е да ядете повече или по -малко. Кажете не на вината за храна и вместо това прегърнете внимателно ядене.

Shahzadi devje

Shahzadi е награден регистриран диетик (RD), регулиран от Колежа на диетите на Онтарио и сертифициран преподавател по диабет (CDE), одобрен от Основателния преподавател по диабет (CDE), одобрен от преподавателя по диабет (CDE), одобрен от преподавателя по диабет (CDE), одобрен от преподавателя по диабет (CDE), одобрен от преподавателя по диабет (CDE), одобрен от преподавателя за диабет (CDE), одобрен от преподавателя по диабет (CDE), одобрен от преподавателя по диабет (CDE), одобрен от преподавателя по диабет (CDE), одобрен от преподавателя по диабет (CDE), одобрен от преподавателя за диабет (CDE), одобрен от преподавателя за диабет (CDE) Канадски съвет за сертифициране на преподавател по диабет. YouTuber и прословут Foodie, тя е посветена да ви помогне да прекратите войните си за готвене, да трансформирате здравето си и да бъде най -добрата версия на себе си! Shahzadi е експерт по хранене в ефир за CTV вашата сутрин и редовен сътрудник за глобални новини и други национални медии.

под 30 минути

скок към рецепта

скок към видео

Печат рецепта

Медицински прегледани от Shahzadi Devje, регистриран диетолог (RD) и сертифициран преподавател по диабет (CDE)

Търсите здравословни рецепти за Рамадан 2021? Открийте вкусна селекция от подхранващи, пикантни и сладки ястия за Suhoor и Iftar – така че можете да почувствате най -доброто от този Рамадан. Включва опции за веган и без глутен.

Благословеният месец на Рамадан 2021 започва на 12 април. Белязан от посрещане през деня, Рамадан почита времето, когато Светият Коран е разкрит на пророка Мохамед (PBUH) и се разпада на деветия месец в ислямския календар.

с още един престой в дома Поръчайте, тук в Онтарио, Канада, още по-важно е да сте добре подготвени за гладуване. В крайна сметка ние искаме да останем здрави, като същевременно се възползваме максимално от този благословен месец-поддържайки фокуса си върху религиозното спазване и саморефлексията.

Яденето на балансирана и цветна диета, която включва разнообразие от нерафинирани въглехидрати, Протеините и мазнините, подчертаващи зеленчуци, пълнозърнести храни и здравословни масла, са от съществено значение за доброто здраве, издръжливостта и за улесняване на храносмилателния дискомфорт. Идеята е да имате портфолио от лесни и здравословни рецепти, които са желани, удовлетворяващи и могат да бъдат направени преди време.

Така че, ако сте на лов за здрави рецепти за Рамадан, вие ‘ Ще бъда развален за избор с този избор от регистрирани диетолози. От риби от масала, зеленчукови кебапчета до розово пюре и без готвене Laddus, този асортимент, задвижван от растителни растения от 40 чубрица и сладки ястия, предлага много избор за Suhoor и Iftar. С бързи и прости опции, ние се уверихме, че никога няма да ви свършат идеи и да останете подхранени този Рамадан.

Средни

пикантна рецепта за филе от филе от база

Извършена след по -малко от 30 минути, тази рецепта за пържени филе на база база добавя перфектното количество подправка към здрава, през нощта вечеря, която цялото семейство ще обича! Хрупкава отвън, с вътрешна плът – която се топи в устата ви. Проверете тази рецепта

пай на веган овчар

, подходяща за семейството и удовлетворяваща рецептата за пай на веган овчар, получава индийски обрат. Заредени с опакована от аромат зелена леща, задушени в доматен сос, инфузиран с традиционни южноазиатски подправки и гарнирани с кадифено картофено пюре. Heads Up, толкова е Desi ~ licious, че ще искате повече от един помагащ! Вижте тази рецепта

веганска рецепта за кебап

Перфектна за моменти, когато килера ви е с ниско съдържание на съставки и просто се нуждаете от нещо бързо и просто. Тази рецепта за кебап създава сочни и меки кебапчета (стил на кебап на Шами), които са пълни с протеин и богат на вкус! Вижте тази рецепта

Домашен Pav Bhaji

pav bhaji е известна рецепта за индийска улична храна. Това е дебело и пикантно зеленчуково ястие, приготвено в масала от лук, домати, чесън, джинджифил и изсушени подправки. Сервира се с препечени кифлички (PAV). Той включва цветна комбинация от зеленчуци (Bhaji): карфиол, чушки, моркови и картофи, за да създаде здрава рецепта за индийска вечеря, за да се устни. Тази версия не е заредена с масло – все пак обещава одус на вкус! Научете как да направите Pav Bhaji у дома. Вижте тази рецепта

пикантна пилешка салата

, ако търсите бюджетна домашна купа за салата с цялата криза – ще ви хареса тази! Това е лесна и здравословна пикантна рецепта за пилешка салата – това също е с ниско съдържание на въглехидрати. Опакован с аромат, той е сдвоен с домашен дресинг на салата, който е приготвен с настърган пресен куркума и цялата жар. Проверете тази рецепта

лесна рецепта за ръчна кавга

влажна, зеленчукова и лесна за издърпване. Научете как да правите Handvo у дома. Моята версия на тази традиционна пикантна торта в Гуджарати е направена със смес от брашно от задолина и нахут и заредена със зеле, грах, лук и килантро. Любим за всички времена, това е една здравословна индийска рецепта, която поглъщаме-и правим в повторение! Вижте тази рецепта

пилешко месо от индийско масло (незабавна саксия)

Лесна рецепта за пилешко масло от индийско масло, приготвена за 30 минути. Кубчета пилешки гърди, мариновани в чесън и подправки – приготвени в богата и кремообразна пилешка масала. Само с тире масло и по -малко сметана – той е пълен с аромат! Научете как да направите пилешко масло в ресторант в стил – в моменталното си гърне.

Contents